Bibicu

//Biog:

Calatoria muzica a lui Bibicu a inceput pe la varsta de 14 ani cand a inceput lectiile de pian (timp de 8 ani) urmand atent simfonica marilor compozitori din trecut. A urmat o schimbare radicala - paralel cu noul trend al vremii si un nou stagiu muzical - formatia de Hip-Hop din care facea parte in liceu (White MC`s). In perioada facultatii lucrurile s-au concretizat cand a inceput sa aprofundeze muzica reggae, cu infulentele dub, stil care a generat postamentul tehnicii de mixat al muzicii electronice actuale: pe langa pionerii Kraftwerk, Jean Michel Jarre sau Prodigy, Lee "Scratch" Perry a fost primul care a nascut ideea de mixing pe piesa (masuri repetitive cu efecte aplicate). Astazi, Bibicu considera ca muzica electronica corelata cu arta mixatului reprezinta cea mai complexa forma muzicala de pana acum. E vorba de un calcul matematic precis quantificat periodic printr-o miscare de potentiometru, fenomen ce naste in mintea si sufletul ascultatorului un sentiment de satisfactie si placere auditiva.
Primul gig la care a mixat a fost in Club Kilowarrs din orasul sau natal (Sighisoara) prin 2006. A fost clubul care a continuat curentul muzical electronic pornit de primul club de techno din tara din acelas oras, pe vremea cand Martinul era inca un cinema.
Dupa cateva petreceri s-a reintalnit cu Alecs Kay si au pornit impreuna proiectul "Knights For Knowledge" cu obiectivul de a aduce mai multa lume in club, de a creste awareness-ul acestui stil muzical. In vara 2006 proiectul "We Love Summer Nights" s-a bucurat de un succes real cand au reusit performanta de a tine clubul plin timp de 4 zile consecutive, 8 nume in lineup si pornirea colaborarii cu membri din viitorul label Nutation.
Intrebat intr-o dimineata care e rasplata pentru organizarea si promovarea petreceriilor, mixatul ... care e rasplata pentru ce face, Bibicu a raspuns: "In momentul teasing-ului unei piese cand te joci cu ea si cu efectele, iar oamenii se uita la tine si asteapta beat-ul si tipa si ridica mainile in aer ... cel care e la pupitru e cel mai fericit om de pe pamant in acel moment. Asta e tot ce-ti doresti, sentimentul asta e nepretuit. Imi aduc aminte intr-o dimineata cand a venit un pusti sa-mi multumeasca pentru muzica, pentru petrecere si pentru ca am mixat. Eh ... acest gest face mai mult decat orice suma de bani".
Treptat a inceput sa studieze substiluri ale muzicii electronice si diferiti producatori, fiind in cautarea acelui stil specific Bibicu, stil ce a inceput sa capete culoare in urma colaborararii cu Monoroom (Germania).
In club isi customizeaza vibe-ul in functie de feedback-ul publicului. Astfel seturile lui sunt tech/techno cu influente minimal si atitudine germana, si au mereu ceva nou fata de precedent.


//More info:

http://www.bibicu.net/
http://www.myspace.com/bibicumixing

2 comentarii:

Anonim spunea...

k33p on ! dance or di3 bravo fratele meu

Anonim spunea...

Foarte tare! Am ascultat cateva seturi de la bibicu, Good morning Kudos Family e pur si simplu genial!